Jak zrezygnować z Roblox Premium

Na stronie Roblox lub w aplikacji na komputer kliknij ikonę koła zębatego, otwórz Ustawienia, potem Subskrypcje i wybierz Anuluj odnowienie. Jeśli kupiono ją w aplikacji na iPhonie lub Androidzie, zrezygnuj u Apple albo w Google Play. Korzyści trwają do końca opłaconego okresu, a Roblox mówi, że członkostwa są bezzwrotne.

Ekran główny Subby z kosztem miesięcznym, kosztem na dzień, kwotami opłaconą i do zapłaty, kartą okresu próbnego, który kończy się za siedem dni, i nadchodzącymi płatnościami (Android)Ekran główny Subby w czarnym motywie z kosztem miesięcznym, kartą okresu próbnego, który kończy się za siedem dni, i nadchodzącymi płatnościami (Android)
Ekran główny Subby z kosztem miesięcznym, kosztem na dzień, kwotami opłaconą i do zapłaty, kartą okresu próbnego, który kończy się za siedem dni, i nadchodzącymi płatnościami (iPhone)Ekran główny Subby w czarnym motywie z kosztem miesięcznym, kartą okresu próbnego, który kończy się za siedem dni, i nadchodzącymi płatnościami (iPhone)
Ekran główny z kosztem miesięcznym i nadchodzącymi płatnościami

Premium jest zamknięte dla nowych kupujących, a Plus to osobna subskrypcja

Artykuł Roblox o Premium zawiera komunikat: „30 kwietnia 2026 członkostwo Roblox Premium przestanie być dostępne do zakupu.” Obecni subskrybenci mogą zachować plan, ale „w razie rezygnacji opcja ponownej subskrypcji nie będzie już dostępna.”

Roblox Plus to nowa subskrypcja i różni się: „Roblox Plus to miesięczna subskrypcja zawierająca tylko korzyści, bez miesięcznego przydziału.” Możesz mieć aktywne obie naraz, a obie widać w Ustawieniach, potem Subskrypcje.

To, kto cię rozlicza, decyduje, gdzie zrezygnujesz

Warunki Subskrypcji Roblox mówią: „Możesz anulować swoją Subskrypcję w dowolnym momencie na platformie, na której ją kupiono”.

Kto cię rozliczaGdzie zrezygnować
Roblox (subskrypcja założona na stronie lub w aplikacji na komputer)Ikona koła zębatego → Ustawienia → Subskrypcje
Apple (subskrypcja założona w aplikacji na iPhonie lub iPadzie)Ustawienia → twoje imię → Subskrypcje
Google Play (subskrypcja założona w aplikacji na Androidzie)Sklep Google Play → ikona profilu → Płatności i subskrypcje
Sklep z aplikacjami Windows lub Amazon (tylko Premium)Nie ma czego anulować: nie odnawia się

Jak zrezygnować na stronie Roblox lub w aplikacji na komputer

  1. Zaloguj się na konto, na którym kupiono członkostwo.
  2. Kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
  3. Otwórz Ustawienia i wybierz Subskrypcje.
  4. Kliknij Anuluj odnowienie i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby potwierdzić.

Roblox Plus ma ten sam przycisk. W Subskrypcjach kliknij strzałkę (>) obok niego, aby zobaczyć szczegóły, a potem wybierz Anuluj odnowienie.

Jak zrezygnować na iPhonie lub iPadzie

Członkostwem kupionym w aplikacji zarządza sklep, więc to kroki, żeby zrezygnować z dowolnej subskrypcji na iPhonie:

  1. Otwórz Ustawienia i stuknij swoje imię.
  2. Stuknij Subskrypcje, potem stuknij Roblox.
  3. Stuknij Zrezygnuj z subskrypcji. Może być potrzebne przewinięcie w dół.

Nie ma przycisku rezygnacji albo widać czerwony komunikat o wygaśnięciu? Apple mówi, że subskrypcja jest już anulowana.

Jak zrezygnować na Androidzie

Zaloguj się na konto Google, które ma subskrypcję, a jeśli brakuje Roblox, spróbuj z innym kontem. Ta sama lista obejmuje wszystko, za co płacisz przez Google Play:

  1. Otwórz aplikację Sklep Google Play i stuknij ikonę profilu.
  2. Przejdź do Płatności i subskrypcje.
  3. Wybierz subskrypcję Roblox i stuknij Zrezygnuj z subskrypcji.
  4. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby potwierdzić.

Nie ma przycisku Anuluj odnowienie?

Roblox wymienia cztery przyczyny: subskrypcja jest już anulowana albo ustawiona na wygaśnięcie, właśnie się odnawia, to jednorazowy zakup w Windows lub Amazon albo kupiono ją w aplikacji: „Członkostw Premium kupionych przez aplikację mobilną nie można anulować w samej aplikacji Roblox”, więc użyj Apple lub Google Play.

Nie masz dostępu do konta? Skontaktuj się z Roblox, podając nazwę użytkownika konta, na którym subskrybowano, bo „prośby o anulowanie muszą dotrzeć przed datą odnowienia.”

Co dzieje się po rezygnacji

Roblox mówi: „Jeśli zrezygnujesz, nadal będziesz otrzymywać korzyści przez pozostały czas, który już opłacono.” Miesięczny przydział Robuxów to jedna z wymienionych korzyści Premium, a każdy wpływ widać na stronie w Moje transakcje, w filtrze Przydziały Premium.

Nieudane odnowienie też kończy członkostwo: po 72 godzinach ponawiania prób „twoje członkostwo Premium zostanie anulowane i nie będzie można zapisać się ponownie.”

Zwroty i okresy próbne

Odpowiedź Roblox na przegapioną datę jest krótka: „Członkostwa są bezzwrotne.” Warunki Subskrypcji mówią to samo, a rezygnacja zaczyna obowiązywać na koniec bieżącego okresu rozliczeniowego, więc zrezygnuj przed następną datą rozliczenia.

Artykuły Roblox nie wspominają o darmowym okresie próbnym. W przypadku okresu, który zaczął się w App Store, zasada Apple brzmi: zrezygnuj co najmniej 24 godziny przed jego końcem, jak w poradniku o rezygnacji przed końcem bezpłatnego okresu próbnego.

Usunięcie aplikacji i konto dziecka

Google mówi wprost: „Po odinstalowaniu aplikacji subskrypcja nie zostanie anulowana.” Strony pomocy Roblox nie mówią, że usunięcie aplikacji lub konta zatrzymuje rozliczanie, więc zrezygnuj, zanim usuniesz.

Regulamin Roblox mówi, że w przypadku osób poniżej 18. roku życia subskrypcję musi kupić rodzic lub opiekun prawny, więc zrezygnuj z konta, na którym ją kupiono. Rodzic z kontem z uprawnieniami rodzicielskimi może włączyć Powiadomienia o wydatkach w Ustawieniach, Kontrola rodzicielska, Ograniczenia wydatków.

Błąd, przez który płacisz dalej

Anulowanie jednego planu i pominięcie pozostałych. Premium, Plus i subskrypcje w grach są osobne, a Roblox prosi o anulowanie subskrypcji w grze co najmniej 24 godziny przed datą jej odnowienia. Sprawdź Ustawienia, Subskrypcje, potem listę Apple lub Google i anuluj tylko to, z czego nie korzystasz. Datę tego, co zostaje, miej na widoku dzięki przypomnieniu przed następną opłatą.

Zostajesz przy Premium? Pilnuj daty odnowienia

Dodaj Roblox Premium lub Plus do Subby z datą odnowienia, a przypomnienie przyjdzie przed opłatą. Bezpłatne, z reklamami, bez konta i bez logowania do banku.

Za darmo · Bez konta · Bez logowania do banku

Wiedz dokładnie, na co idą twoje pieniądze.

Za darmo · Bez konta · Bez logowania do banku