Så säger du upp din Zoom-prenumeration

Logga in på Zooms webbportal, klicka på din profilbild, sedan Plans and billing, och klicka på Cancel Plan. Faktureras du av Apple eller Google Play säger du upp i deras prenumerationslista, eftersom Zoom inte kan göra det åt dig. De betalda funktionerna gäller till slutet av faktureringsperioden, och kontot går sedan över till Basic.

Subbys Hem med månadskostnaden, vad den blir per dag, betalt mot kvar att betala, ett kort för en provperiod som slutar om sju dagar och nästa betalningar, på AndroidSubbys Hem i det helsvarta temat, med månadskostnaden, ett kort för en provperiod som slutar om sju dagar och nästa betalningar, på Android
Subbys Hem med månadskostnaden, vad den blir per dag, betalt mot kvar att betala, ett kort för en provperiod som slutar om sju dagar och nästa betalningar, på iPhoneSubbys Hem i det helsvarta temat, med månadskostnaden, ett kort för en provperiod som slutar om sju dagar och nästa betalningar, på iPhone
Hem, med månadskostnaden och nästa betalningar

Börja med vem som fakturerar dig

En betald Zoom-plan, Zoom Workplace Pro inräknat, har en enda uppsägningsknapp, och den fungerar för planer som Zoom fakturerar själv. Zooms hjälp säger ”Zoom Support kan inte säga upp eller återbetala prenumerationer som hanteras av faktureringsplattformar från tredje part.”

Vem som debiterar digVar uppsägningsknappen finns
Zoom (du köpte av Zoom)Zooms webbportal → Plans and billing
Apple (du köpte via App Store)Inställningar på iPhone eller iPad → ditt namn → Prenumerationer, eller App Store på en Mac
Google PlayPlay Butik-appen → Konto → Betalningar och prenumerationer → Prenumerationer
En direkt offert från försäljningen, en återförsäljare eller en annan organisations kontoDin Account Executive eller Zoom Support, återförsäljaren som fakturerar dig, eller kontoadministratören

Osäker på vilken? Zooms uppsägningssteg gäller bara en plan som köpts direkt av Zoom. Plans and billing i webbportalen visar dina planer och förnyelsedatum.

Så säger du upp Zoom i webbportalen

Du måste vara kontots ägare, en administratör eller en användare med en anpassad roll som har behörighet för fakturering.

  1. Logga in på Zooms webbportal med det kontot.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer och sedan på Plans and billing.
  3. Leta upp planen du vill säga upp och klicka på Cancel Plan.
  4. Bekräfta uppsägningen.

Zoom skickar ett bekräftelsemejl, och planen visas som väntande uppsägning. Tillägg sägs upp separat och före grundplanen. Saknas Cancel Plan eller är den nedtonad kontaktar du din Account Executive eller använder Zoom Virtual Agent i chatten och skriver ”cancel”. Obetalda fakturor kan också blockera det, så betala saldot och försök igen.

Pausa en Workplace Pro-plan i stället

En Zoom Workplace Pro-plan som faktureras månadsvis med högst 3 betalda licenser kan pausas i upp till 3 månader åt gången i stället för att sägas upp. Medan den är pausad ”har ditt konto tillgång till funktionerna i Basic (gratis).” En plan som köpts via Google Play kan bara sägas upp.

Så säger du upp Zoom på iPhone, iPad eller Mac

Apple hanterar en plan som köpts via App Store: ”Zoom kan inte säga upp eller hantera prenumerationer som faktureras av Apple.” Stegen är desamma som när du säger upp en prenumeration på iPhone:

  1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Prenumerationer.
  4. Tryck på Zoom.
  5. Tryck på Avsluta prenumeration, och scrolla ner om du behöver.

På en Mac öppnar du App Store och klickar på ditt namn längst ned i sidofältet. På sidan som visas klickar du på ditt namn och sedan på Prenumerationer. Klicka på Zoom-prenumerationen och sedan på Avsluta prenumeration. Ett utgångsmeddelande i rött i stället för en uppsägningsknapp betyder att den redan är uppsagd.

Så säger du upp Zoom på Android

”Du kan inte säga upp en Zoom-prenumeration som faktureras via Google Play från ditt Zoom-konto, Zooms webbportal eller via Zoom Support.” Logga in med det Google-konto som betalade och gör sedan så här:

  1. Öppna appen Google Play Butik.
  2. Tryck på kontoikonen längst upp till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan på Prenumerationer.
  4. Hitta Zoom-prenumerationen och tryck på Säg upp prenumerationen.
  5. Följ instruktionerna på skärmen.

Samma lista rymmer alla appar du betalar för via Google Play.

Vad som händer när du har sagt upp

Att säga upp stoppar förnyelsen, inte planen. Zoom säger ”dina betaltjänster förblir aktiva till slutet av din faktureringsperiod.” Därefter gäller ”Ditt konto ändras automatiskt till ett Basic-konto när prenumerationen löper ut.” Molninspelningar är ”tillgängliga i 30 dagar och raderas sedan permanent och kan inte återställas” när den betalda perioden har tagit slut, så ladda ned det du vill behålla. Ångrar du dig innan det träder i kraft återställer Reactivate på sidan Plans and billing planen.

Återbetalning och provperioder

”Att säga upp din plan ger inte automatiskt någon återbetalning.” Zoom Support kan inte återbetala en plan som en butik fakturerar. För en provperiod i App Store säger Apple ”avsluta den minst 24 timmar innan provperioden slutar.” För en provperiod i Google Play kan du fortsätta använda den till provperiodens sista dag.

Att radera appen eller kontot

Att radera appen säger inte upp planen. Zooms sida om Google Play säger ”Att radera Zoom-mobilappen säger inte upp din prenumeration.” För att radera kontot måste det vara ett kostnadsfritt Basic-konto, så ett betalt konto måste först säga upp och vänta tills den pågående faktureringscykeln har tagit slut.

Misstaget som håller dig betalande

Att säga upp på fel ställe. Zoom kan inte säga upp en plan som Apple eller Google Play fakturerar, så butiken fortsätter debitera. Ett aktivt tillägg eller en obetald faktura kan också blockera uppsägningen, och ”Zoom-prenumerationer förnyas automatiskt i slutet av varje faktureringscykel om de inte sägs upp före förnyelsedatumet.” Notera förnyelsedatumet och ställ in en påminnelse före nästa debitering.

Behåller du Zoom? Behåll förnyelsedatumet

Lägg in Zoom i Subby med förnyelsedatumet, så kommer påminnelsen före debiteringen och du hinner säga upp på rätt ställe. Gratis att använda, med reklam, och inget konto eller bankinloggning.

Gratis · Inget konto · Ingen bankinloggning

Vet exakt vart dina pengar tar vägen.

Gratis · Inget konto · Ingen bankinloggning